Akutthjelp for pasienter i Kokstad

Er man uheldig kan et akutt tannlegebesøk være nødvendig. Det vanligste er akutte tannsmerter og da er det viktig med en grundig undersøkelse for lokalisere utspringet til tannsmertene.

Ved tap av tann er det viktig du tar vare på tannen om mulig. Legg den i vann og ta den med til tannlegen. Rens munnen med vann og spytt dette ut i en kopp slik at du kan ta vare på eventuelle biter av tannen som måtte komme ut. Kontakt tannlege umiddelbart og fortell om skaden og meld om at du er på vei slik at de kan ta imot deg raskest mulig.

Tannbyller kan oppstå på grunn av en lokal betennelse. Dette er ikke uvanlig i området rundt visdomstenner. Viktig da og oppsøke tannlege for å sanere mulige årsaker.

Om du har et dypt hull kan bakterier også komme inn i nervebanen i tannen. Pasienten vil i dette tilfellet oppleve smerter som stråler bortover kjeven. Smerten kan også spre seg mot øret eller hodet. Smertestillende har liten effekt på tannverk og man bør igjen oppsøke en tannlege for å få smerten undersøkt.

Ta kontakt med Fana Tannhelsenter for mer informasjon om akutthjelp og behandlinger.