Implantaterstatninger for pasienter i Kokstad

Om man har friske tenner rundt en skadet tann vil tannlegen ønske å unngå å måtte slipe ned disse for å feste en bro. I disse tilfellene vil implantater være et bedre alternativ. Dette kan være en mer varig løsning enn å feste en bro til tennene. Selve implantaterstatningen består av en metallisk skrue av titan. Denne plasseres i kjevebenet i over- eller underkjeven. Over tid vil benet vokse sammen med implantatet (osseointegrasjon) og dette vil kunne fungere som en kunstig rot for en porselenskrone.

Denne metoden er det nærmeste man kommer utseende og funksjon av naturlige tenner. Tannlegen vil undersøke om det er nok ben igjen i kjeven til å feste implantatet. Under behandlingen vil man bruke lokalbedøvelse. Når benet og implantatet har vokst sammen, hvilket kan ta alt fra 3 til 6 måneder, vil tannlegen feste porselenskronen til implantatet. Om behandlingen utføres i underkjeven kan prosessen være raskere.

Pasienten vil oppleve noe ømhet i det behandlede området. Tannlegen vil som regel gi resept på smertestillende og instruere om hvordan du best kan lindre smerten. Det er viktig å ta godt vare på den nye porselenskronen, som med alle andre tenner.

Har du spørsmål om implantaterstatninger kan du ta kontakt med Fana Tannhelsesenter her.