Bleking av tenner

Mange opplever at de får misfargede tenner på grunn av mat og drikke. Spesielt rødvin, kaffe og lignende kan gjøre at tennene dine ikke er like hvite som før. Noe av dette kan tannlegen fjerne ved en enkel pussing, men om misfargingen ligger dypere kan bleking av tennene være en løsning.

Det er enkelte kriterier som må være oppfylt for at man skal kunne utføre bleking av tennene. Tannlegen vil sjekke dette før prosessen igangsettes. Alle fyllinger må være av god kvalitet og alle hull bør behandles før blekingen startes. Tannlegen vil også sørge for at overflatemisfarging er fjernet, at tannkjøttet er friskt og at du ikke har andre sykdommer i munnhulen.

Tannblekemiddelet tannlegen bruker, trenger inn i sprekker i overflaten på tannen. Det vil så lysne det underliggende tannbenet og tannen vil fremstå hvitere. I dag begynner man behandlingen hos en tannlege for så å ofte fortsette hjemme. Tannlegen vil gi deg råd om oppfølging slik at du får et best mulig resultat. Mattilsynet har vedtatt at det ikke lengre er lov til å selge spesifikke typer tannbleking direkte til kunder. Fana Tannhelsesenter jobber kun med godkjente midler.

Tenker du på bleking av dine tenner? Ta gjerne kontakt med Fana Tannhelsesenter her og bestill konsultasjon.